Vi felsöker alla bilmärken!

Elektroniskt eller mekaniskt fel? 

Följ beskrivningen nedan för att hitta elfel på din bil

Mät med voltmätare över batteriets plus och minuspol med motorn i gång. Du ska få ett värde mellan 13,5-14,2 Volt. En frisk generator ska leverera Electrical_fuses,_blade_type.svgallra minst 14 Volt vid ca 1800 rpm. Får du inte det så bör du rådgiva med din verkstad.  

Spänningsfall

Sätt voltmätaren mellan / på generatorn eller på batteriet och sen i chassit. Visar den då 1 volt så har du en volts spänningsfall.

Dålig jordning

Ställ in mätaren på Ohm och mät motståndet. Kolla jorden mellan batteri minus och kaross/motor/startmotor. Den skall visa 0 Ohm annars har du dålig jordning.

Auto motor & sport har en databas där tusentals läsare satt betyg på sina bilar. Just nu finns över 26.000 svar och 18 procent av dem har haft någon form av elfel. Det är den vanligaste feltypen, före chassi (elva procent) och motor (tio procent).

Problemet med elfel är att de ofta är svåra för verkstaden att felsöka. De dyker upp när som helst och försvinner sedan snabbt. I vissa fall kan verkstaden hitta en felkod i bilens dator, men om inte tillverkaren rättar till felet i en ny version av bilens mjukvara kvarstår felet.

Diagnos & felsökning

Krånglar din bil? Eller lyser en lampa som du behöver hjälp med? Vi hjälper dig med felsökning, diagnos och felkodsavläsning.

Ibland fungerar inte bilen riktigt som den ska, eller något går sönder men man vet inte riktigt vad. Då behöver en diagnos eller felsökning utföras på bilen för att vi ska veta vad som behöver repareras. Olika fel är olika svåra att hitta. Ibland räcker det med en felkodsavläsning eller mindre kontroll av bilen, men ibland behöver det göras en omfattande felsökning för att hitta vad som behöver åtgärdas. Innan vi utför några reparationer kommer du få ett kostnadsförslag att ta ställning till. Ring vår bokning så berättar vi mer. 

Vi kommer rekommendera om vi ska börja med en diagnos eller en felsökning. Vissa fel tar lång tid att hitta och om den kostnad vi uppgivit kommer överstigas ringer vi först till dig för godkännande.

Tips & Fakta

Elfel brukar drabba bilar som står avställda under vintern mer än bilar som används året runt.

Bra att veta

Mer info om Bildelar

Hos Autoservice hittar du ett komplett sortiment av reservdelar till alla vanligt förekommande bilmodeller på marknaden. Du beställer snabbt och enkelt via oss. Leverans sker vanligtvis samma dag eller möjligen dagen efter. När du matar in ditt regisbrake_padstreringsnummer så hittar vi exakt din bilmodell, motortyp och allt relevant om bilen för att säkra att du får rätt reservdel.

ErbjudandeFå 50% på monteringskostnaden

Fotnot

  • *Vi reserverar oss för felskrivningar
  • *Priser kan variera beroende på din bilmodell och utrustning
  • *Ordinarie timdebitering baseras på ordinarie prislista för OKQ8 och MECA verkstäder
  • *Dessa erbjudanden gäller endast vid bokning via hemsidan eller via telefonbokning
  • *Erbjudandet kan ej kombineras med andra rabatter

TILLBAKA